Less is more. Sedapnya Cik Intan lunch tadi. Pekena sayur lemak labu pucuk manis, ikan kembung goreng dan
sambal belacan. Tak payah lauk lain dah. Nasi sepinggan tak cukup . So ni nak
share resepi. Selamat mencuba.
Bahan – Bahan:
500 gram labu, atau 4 ruas labu
1 ikat pucuk manis
1 cawan santan cair
3 cawan santan pekat
Gula dan garam secukup rasa
Bahan untuk ditumbuk halus:
3 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 sudu besar udang kering
Cara- cara :
1) Masukkan labu, bahan yang ditumbuk dan santan cair didalam periuk
2) Tutup periuk Noxxa dan tekan HP 5 minit
3) Selepas 5 minit, releasekan wap & tekan stir fry.
4) Masukkan 1/2 cawan pati santan, serai serta garam dan gula secukup rasa dan kacau.
4) Gaul seketika sehingga mendidih.
5) Siap
Bahan – Bahan:
500 gram labu, atau 4 ruas labu
1 ikat pucuk manis
1 cawan santan cair
3 cawan santan pekat
Gula dan garam secukup rasa
Bahan untuk ditumbuk halus:
3 biji bawang merah
2 ulas bawang putih
1 sudu besar udang kering
Cara- cara :
1) Masukkan labu, bahan yang ditumbuk dan santan cair didalam periuk
2) Tutup periuk Noxxa dan tekan HP 5 minit
3) Selepas 5 minit, releasekan wap & tekan stir fry.
4) Masukkan 1/2 cawan pati santan, serai serta garam dan gula secukup rasa dan kacau.
4) Gaul seketika sehingga mendidih.
5) Siap
Dari mana lak dtg serai ? Pucuk manis nya terus ilang?
ReplyDelete